Veelgestelde vragen

Over product

Klopt het dat mijn Olivieu product iets anders is dan de foto die op de website staat?

Ja, dit klopt. Ons hout wordt gewonnen van verschillende olijfbomen die geen olijven meer geven. Elk Olivieu product wordt vervolgens met de hand vervaardigd op zo een wijze dat het design optimaal aansluit bij de vorm en tekening van het hout. Hierdoor kunnen producten onderling (iets) verschillen.

Hou houd ik mijn product in goede conditie?

Dit is gelukkig simpel. Wrijf uw Olivieu product twee keer per jaar in met olijfolie om de beschermende laag te behouden. Zo blijft uw product hygiënisch in gebruik en behoudt u de natuurlijke lange levensduur van het olijfhout.

Kan ik mijn Olivieu product schoonmaken in de vaatwasmachine?

Wij raden dit ten zeerste af. Wanneer u uw Olivieu product wilt wassen in de vaatwasmachine, heeft u een grote kans dat uw product beschadigd wordt. U dient namelijk langdurige blootstelling aan heet water te voorkomen. Onze producten kunnen het best met lauwwarm water, een zachte borstel en zeep worden schoongemaakt.

Is het niet onhygiënisch op de lange termijn om producten op deze wijze schoon te houden?

Nee, dit is niet het geval. Het kan kloppen dat keukenproducten van hout bijvoorbeeld etensresten absorberen, maar bij olijfhouten keukenproducten is het tegenovergestelde waar. Olijfhout is van nature oliehoudend, doordat olijfbomen olijven geven (waar tevens olijfolie van geperst kan worden).Hierdoor stoten onze producten etensresten af en trekken sappen niet in het hout. Onze producten zijn daarom van nature zeer hygiënisch in gebruik.

Wordt het hout van Olivieu producten op een duurzame wijze gewonnen?

Ja, het hout wordt gewonnen van olijfbomen die geen olijven meer geven. Deze bomen zijn in de meeste gevallen 100 tot 200 jaar oud. Het hout van deze olijfbomen wordt gebruikt als grondstof voor onze producten!

Verzending & Retour

Wanneer wordt mijn bestelling verzonden?

Wij streven er altijd naar om uw bestelling altijd zo snel mogelijk, gratis te verzenden. Doorgaans versturen wij bestellingen die voor 16:00 uur op een werkdag zijn geplaatst dezelfde dag nog zodat u uw bestelling de volgende dag in huis hebt.

Hoe wordt mijn bestelling verzonden?

Wij gebruiken gerecycled karton voor een zo duurzaam mogelijk verpakking. Uw bestelling wordt verder veilig ingepakt in een ruime doos met opvulling. Wij maken voor onze levering gebruik van de diensten van PostNL. Zodra wij uw bestelling verzenden ontvangt u van ons een mail met uw track&trace nummer zodat u uw pakket kunt volgen.

Hoe zit het met retourneren?

Wilt u uw product om wat voor reden dan ook retourneren? Dat kan! Nadat u uw bestelling heeft ontvangen heeft u 14 dagen het recht om het product vrijblijvend te retourneren. Wilt u een bestelling retournen? Stuur een mailtje naar retour@olivieu.nl  met uw bestellingsnummer en de naam van het product dat u wilt retourneren en wij zullen dit zo snel mogelijk afhandelen!

Bijwerken van …
  • Geen producten in je winkelmand.